DR sætter fokus på ensomhed. Nye tal viser at 62.000 danskere i alderen 45-64 år føler sig ensomme. [pull_quote_right]Første gang – Det var en stærk følelse, og det var i forbindelse med at børnene skulle hen til moderen. Ligepludselig være alene i sit eget hjem, hvor der før var fuld af liv og hvor tingenes gang bare kørte derudaf. Ligepludselig være i sit eget hjem og der bare var fire vægge – det var tomt.[/pull_quote_right] Hvis man på et tidspunkt midt i livet mister sit job eller bliver skilt, kan man meget pludseligt føle sig meget alene, og hos nogle bliver den her følelse så stor at den bliver til ensomhed.

Se interviewet med Lars Pinholt der sidste år blev skilt, og blev ramt af ensomhed.

Psykolog Ditte Charles om ensomhed:

“Ensomhed kan have mange udtryksformer, det kan være en oplevelse af mistrivsel, magtesløshed, en indre tomhedsfølelse. Følelsen af savn, at længes. Mange føler sig hægtet af. Man kan føle sig lidt forkert eller anderledes, fordi de har en følelse af netop at stå udenfor. Så meget kort definerer jeg ensomhed som en følelse af manglende forbundethed.

Man kan sagtens være meget alene uden nogensinde at føle sig ensom, og omvendt er der rigtig mange som jeg har talt med som netop beskriver at der hvor ensomheden gør mest ondt, faktisk er når de er sammen med andre. Og det er derfor jeg definerer det som en følelse af manglende forbundethed.”

KILDEDR Nyheder
DEL